Succesvol starten met Microsoft Teams

Best practices inzetten en valkuilen omzeilen

Succesvol starten met Microsoft Teams

Stel je voor: jij en jouw collega’s werken samen aan het opstellen van een handleiding voor nieuwe medewerkers. Dankzij de functionaliteiten van Office 365 werken jullie al samen in één document. Dat maakt een einde aan oeverloos heen en weer mailen van bijgewerkte versies en dagen of weken wachten tot het document beschikbaar is voor bewerking. Wat als het nog efficiënter, sneller en leuker kan? Maak kennis met Microsoft Teams.

Wat is Microsoft Teams?

Microsoft Teams is een op chat gebaseerde werkomgeving in Office 365. In dit platform komen alle gesprekken, bestanden en tools van een team of instelling samen in één werkruimte. In ons bovenstaande voorbeeld zou je dus een Team kunnen inrichten voor het projectgroepje ‘Handleiding schrijven’. Vanuit dit Team deel je vervolgens content, maakt je een planning aan voor je team met Planner of bespreek je de voortgang van het project. Door steeds meer binnen Microsoft Teams te werken, ontstaat een heus netwerk van content binnen een bepaalde groep of team.

Wat ontdek je in deze webcast?

Hanneke Pastoor, Business Consultant Strategie en Adoptie, geeft in deze webcast uitleg over Microsoft Teams en neemt je met veel enthousiasme mee in volgende onderwerpen:

  1. Wat zijn de best practices bij een implementatie van Teams?
  2. Wat zijn de succesfactoren bij implementatie van Microsoft Teams?
  3. Wat zijn de valkuilen bij een Teams-implementatie?

Tip van de sluier: best practices

Houd bij een implementatie van Teams rekening met volgende pijlers:

  • Techniek: Inventariseer je huidige IT-landschap. Ben je klaar voor een Teams-implementatie?
  • Organisatie: Wat is het waarom? Wat wil je als organisatie bereiken?
  • Mensen: Wat is het nut voor de je collega’s? Welke behoeften hebben ze? Welke voordelen biedt het ze?

Vergeet je één van deze pijlers, dan haal je mogelijk niet het maximale uit jouw Teams-omgeving.

Klaar voor de start?

In slechts één uur ben jij helemaal bijgepraat over een succesvolle start met Teams. Je krijgt inzicht in de juiste voorbereiding, uitrol en adoptie van Teams zodat jij het maximale uit deze tool haalt!

Bekijk nu

Bekijk deze webcast nu door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

Rapid Circle

Bij Rapid Circle geloven we dat in de toekomst organisaties niet meer om de Cloud heen kunnen. Werknemers nemen namelijk hun verwachtingen en ervaringen die ze als consument opdoen met innovatieve nieuwe technologie mee de organisatie in. Cloud oplossingen helpen organisaties kosten te besparen, productiever te worden en interne communicatie en samenwerking te innoveren.

Profiel Rapid Circle ›
 
 

Bekijk de webcast: Succesvol starten met Microsoft Teams

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Technologie & Onderwijs.

 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.