Hoe werd de Universiteit van Maastricht gehackt?!

Zo krijg jij jouw cybersecurity op orde

Hoe werd de Universiteit van Maastricht gehackt?!

2019 was een zwarte bladzijde voor de Universiteit Maastricht. Wekenlang was het netwerk lamgelegd door hackers. Niemand kon bij de bestanden en het onderwijs lag stil. Nadat de universiteit zo’n 200.000 euro losgeld betaalde, kregen ze weer toegang tot hun systemen. Hoe zijn de hackers binnengedrongen en welke technische trucs haalden ze uit? En belangrijker, hoe lukt het jouw onderwijsinstelling om deze types buiten de deur te houden.

Het begon met een phishingmail

Het begon met een phishingmail gericht aan een aantal specifieke universiteitsmedewerkers. Via een URL richting een malafide Excelbestand zetten 2 medewerkers de poort open naar hun eigen computer. Eenmaal in deze 2 computers konden de hackers hun gang gaan omdat hen werkelijk niets in de weg stond. Deze computers waren namelijk niet heel erg goed beschermd. Hadden ze op afstand rechten kunnen intrekken, dan was verder onheil afgewend. Maar de gewiekste cybercriminelen kwamen wel verder vanwege ontbrekende maatregelen die je in de whitepaper leest.

Jij wordt geen slachtoffer

Deze whitepaper laat stap voor stap zien hoe deze cybercriminelen langzaam maar zeker het hele netwerk overnamen. Lees hoe ze dat voor elkaar kregen, maar nog belangrijker, ontdek met welke Microsoft-oplossingen je dit voorkomt. Hierbij komen onder andere Microsoft Defender Advanced Threat Protection, Office Advanced Threat Protection, Azure Advanced Threat Protection en het Azure Security Center aan bod. Download hier deze casus en lees hoe je met Microsoft tools, managed detection and response in combinatie met Azure Sentinel je netwerk en je continuïteit wél garandeert.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

Wortell

Wij helpen organisaties voorop te lopen door de slimme inzet van technologie zodat zij de (nieuwe) consument en medewerkers kunnen blijven bedienen.

Profiel Wortell ›
 
 

Downloaden: Hoe werd de Universiteit van Maastricht gehackt?!

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Technologie & Onderwijs.

 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.