De functie van Moodle in het onderwijs

Integratie van Office 365 en Moodle: wat zijn de voordelen?

Integratie van Office 365 en Moodle: wat zijn de voordelen?

Moodle is een open source Elektronische Leeromgeving (ELO) voor onderwijsinstellingen en draait zowel on-premise als in de cloud. Wat is de functie van Moodle in het onderwijs? Het is een Learning Management Systeem (LMS) wat gebouwd is door een Open Source community. Eén van de voordelen van open source in het onderwijs is dat het gemakkelijk gekoppeld kan worden aan andere systemen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Office 365. De integratie van deze cloud-software en Moodle is mede geïnitieerd door Microsoft.

Wat is de functie van Moodle in het onderwijs?

De integratie tussen Office 365 en Moodle heeft een aantal voordelen. Zo is het met open source vrij eenvoudig om zelf aanpassingen te maken, mits je beschikt over de juiste programmeerkennis. Daarnaast is Moodle een systeem dat gebaseerd is op onderwijs kennis en ervaringen vanuit de hele wereld. Een kanttekening hierbij is wel dat de koppeling geïnitieerd is vanuit de VS, dus het is gebaseerd op het Amerikaanse onderwijssysteem. Bijvoorbeeld het Amerikaanse cijfersysteem. Maar dit is vrij makkelijk aan te passen naar de Nederlandse situatie.

Integratie van Office 365 en Moodle

De integratie werkt vanaf Moodle versie 2.7 en hoger. De integratie is tot stand gebracht in samenwerking met verschillende experts. De plug-ins worden regelmatig bijgewerkt. Dit zorgt voor veel vernieuwde functionaliteiten, maar ook stabiliteit van de omgeving en zijn applicaties.

Office 365 en Moodle plug-ins

Op verschillende onderdelen van Office 365 is een integratie gerealiseerd met Moodle, zoals:

  • Onedrive
  • SharePoint
  • OneNote
  • Single sign-on
  • Gebruikersbeheer
  • Groepen
  • Integratie Agenda items

Wil je meer te weten komen over de bovenstaande integraties? Lees meer details over deze integraties in de volledige whitepaper.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

Delta-N

Innovatief Onderwijs mogelijk maken via de inzet van moderne technologie. Dat is waar Delta-N voor staat. Wij zijn een Microsoft specialist met ruime ervaring binnen het onderwijs. Wij zorgen dat ICT oplossingen zoals Office 365 snel en vakkundig geïmplementeerd worden, zodat uw onderwijsinstelling de mogelijkheden optimaal kan benutten.

Profiel Delta-N ›
 
 

Downloaden: De functie van Moodle in het onderwijs

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Technologie & Onderwijs.

 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.