Online onderwijs volgen en de AVG: hoe zorg je dat studenten beeld en geluid aanzetten?

28 September 2021, 12.00afbeelding Online onderwijs volgen en de AVG: hoe zorg je dat studenten beeld en geluid aanzetten?

Tijdens de coronacrisis was online lesgeven dé manier om onderwijs te laten doorlopen. De verwachting is dat we in de post-COVID-wereld niet meer volledig zullen terugkeren naar de 'offlinewereld'. Dit betekent dat onderwijsinstellingen de uitdagingen van online lesgeven nú goed onder de loep moeten nemen. Want zo kunnen ze straks de vruchten plukken van deze nieuwe onderwijsvorm. Lees in deze blog waar je als onderwijsinstelling rekening mee moet houden.

Lees verder

SOC of MDR: waarvoor moet je kiezen als onderwijsinstelling?

28 September 2021, 12.00afbeelding SOC of MDR: waarvoor moet je kiezen als onderwijsinstelling?

Onderwijsinstellingen zijn steeds vaker het doelwit van hackers. De educatieve sector ligt er wakker van. Logisch, want je wilt niet dat de data van studenten en docenten worden aangeboden op het dark web. Maar hoe voorkom je dat? Ga je als onderwijsinstelling voor SOC of voor MDR? Wat is precies het verschil en wat is de beste keuze? Lees er meer over in deze blog.

Lees verder

Scholen moeten hun hardware recyclen

3 August 2021, 12.00afbeelding Scholen moeten hun hardware recyclen

Weet je nog toen we vroeger op school met een schriftje en een pen aan de slag gingen? Dat is verleden tijd! Lessen worden online gevolgd en toetsen worden gemaakt op computers of tablets. Dat brengt enorme voordelen met zich mee maar ook een aantal nadelen. Want wat doe je met alle afgeschreven, oude elektronica die niet meer bruikbaar is voor het huidige lespakket? Je leest het in deze blog.

Lees verder

Waarom je als onderwijsinstelling niet zonder ICTO-coach kan

12 February 2021, 12.00afbeelding Waarom je als onderwijsinstelling niet zonder ICTO-coach kan

Sinds de uitbraak van de pandemie geven veel docenten online les. Daarvoor gebruiken zij IT-applicaties die ze graag op de best mogelijke manier willen inzetten. Maar dit vergt vaardigheden die de meesten niet van nature bezitten. Om die reden hebben docenten — zeker in deze tijd — coaching op IT-gebied nodig. En daarmee is de rol van de ICTO-coach nog veel essentiëler geworden dan zij al was.

Lees verder

Effectief samenwerken met meertalige collega’s

11 February 2021, 10.00afbeelding Effectief samenwerken met meertalige collega’s

Vooral in het hoger onderwijs maar ook op sommige middelbare scholen is het al jaren een levendige discussie: wat is de voertaal? Vooral sinds de aantallen internationale studenten toenemen is de voertaal van het onderwijs steeds vaker Engels, maar ook binnen organisaties zelf speelt de vraag. Als verschillende collega’s niet of nauwelijks Nederlands spreken, wordt er vaak gekozen om intern ook over te schakelen. Op welke valkuilen kan een organisatie dan letten?

Lees verder