Waarom je als onderwijsinstelling niet zonder ICTO-coach kan

12 February 2021, 12.00afbeelding Waarom je als onderwijsinstelling niet zonder ICTO-coach kan

Sinds de uitbraak van de pandemie geven veel docenten online les. Daarvoor gebruiken zij IT-applicaties die ze graag op de best mogelijke manier willen inzetten. Maar dit vergt vaardigheden die de meesten niet van nature bezitten. Om die reden hebben docenten — zeker in deze tijd — coaching op IT-gebied nodig. En daarmee is de rol van de ICTO-coach nog veel essentiëler geworden dan zij al was.

Lees verder

Effectief samenwerken met meertalige collega’s

11 February 2021, 10.00afbeelding Effectief samenwerken met meertalige collega’s

Vooral in het hoger onderwijs maar ook op sommige middelbare scholen is het al jaren een levendige discussie: wat is de voertaal? Vooral sinds de aantallen internationale studenten toenemen is de voertaal van het onderwijs steeds vaker Engels, maar ook binnen organisaties zelf speelt de vraag. Als verschillende collega’s niet of nauwelijks Nederlands spreken, wordt er vaak gekozen om intern ook over te schakelen. Op welke valkuilen kan een organisatie dan letten?

Lees verder

Hallo? Wie is daar?

21 December 2020, 13.44afbeelding Hallo? Wie is daar?

Onderwijsinstellingen hebben te maken met een veelvoud aan systemen. Er zijn de Microsoft 365 Education applicaties, de Google for Education tools, de roosterpakketten en de elektronische leeromgevingen. Uiteraard heb je ook voor ieder systeem een aparte gebruikersnaam en inlogcode nodig. Veiligheid boven alles, toch? De IT-afdeling regelt het wel!

Lees verder

De impact van technologie op het onderwijs – Wortell Talks

20 November 2020, 09.00afbeelding De impact van technologie op het onderwijs – Wortell Talks

De technologische veranderingen voor scholen gaan snel en door de coronacrisis kwamen deze al helemaal in een stroomversnelling. Hoe ga je als school om met deze technologie en zorg je ervoor dat docenten over de kennis beschikken om online lessen te kunnen geven en studenten te begeleiden?

Lees verder